De juiste voedingsbh!

Wat is een voedingsbh?

Een voedingsbh is gemaakt van een rekbare, ademende stof. Een voedingsbh is speciaal ontworpen zodat je makkelijk borstvoeding kan geven. Met één hand maak je de cup van de voedingsbh los waardoor je je baby gelijk kan aanleggen. Niet alleen hierom is het fijn om een voedingsbh te dragen, maar ook omdat een voedingsbh comfortabeler zit dan een normale bh. Er zijn tegenwoordig ook voedingsbh’s te koop met beugel. Een beugel wordt weleens afgeraden omdat het de melktoevoer zou afremmen, maar dat is met de bh’s van nu geen probleem meer, want de beugels buigen mee. Een beugel biedt extra steun, wat als je grote borsten hebt heel prettig kan zijn. Met een beugelbh slapen is daarentegen geen aanrader, omdat de beugel kan irriteren en vervormen als je erop ligt. Als je een gewone bh met beugel blijft dragen is dit niet bevorderlijk, want die beugel kunnen wel de melkkanaaltjes afsluiten, waardoor de kans op een borstontsteking groter word.

Vanaf wanneer een voedingsbeha dragen?

Een voedingsbh draag je na de bevalling wanneer je borstvoeding geeft. Sommige dragen een voedingsbh al tijdens de zwangerschap omdat een voedingsbh door o.a. de stof comfortabeler zit dan een gewone bh. Waar een bh de borsten kan afknellen, rekt een voedingsbh mee en past zich aan de vorm van de borst aan.

Hoe werkt een voedingsbh?

De cups van een voedingsbh kan je afzonderlijk los maken middels een clipje bij de schouderbandjes. Zo ontbloot je gemakkelijk je borst zonder je bh uit te doen. Dit kun je gemakkelijk met één hand doen terwijl je met de andere je baby vasthoudt. tip: als je een voedingsbh wilt dragen gedurende de nacht, draag dan een voedingsbh zonder beugels. Dit is namelijk beter voor je borsten.

Wanneer koop je een voedingsbh?

In de laatste maand rond de 37e week van je zwangerschap komt de maat van je borsten redelijk overeen met de maat van je borsten ná de stuwing die na de bevalling op gang komt. Dan zou je dus al een voedingsbh kunnen kopen. Advies is dan om 1 cupmaat groter te nemen, zodat er ook ruimte is voor de zoogcompressen, en je bh moet op het wijdste haakje zitten, zodat na de bevalling je deze strakker kunt maken als je vocht en gewicht weer verliest. Ook kan het prettig zijn om in de laatste maanden van je zwangerschap alvast een voedingsbh te dragen, omdat deze comfortabel zitten en goede ondersteuning geven aan je inmiddels flink groter geworden borsten

 

Tips bij het kopen van een goede voedingsbh

Net als bij het kopen van een gewone bh, is het belangrijk dat een voedingsbh goed zit. Hier een aantal dingen waar je op kunt letten als je een voedingsbh aanschaft.

  1. Een voedingsbh mag net als een gewone bh niet knellen en voldoende steun bieden. Vooral bij grotere borsten is goede ondersteuning belangrijk. Laat je informeren door ons om de juiste maat te vinden.
  2. Houd bij het kopen van de bh rekening met een zoogkompres, want die heb je waarschijnlijk straks dagelijks nodig als je borstvoeding geeft.
  3. De gordel moet niet te los of te strak zitten. Als je er twee vingers onder kunt krijgen, is de maat van de gordel meestal goed. De gordel moet ook niet omhoog kruipen op je rug.
  4. Brede bandjes en een sluiting met meerdere haakjes bieden meer ondersteuning.
  5. Check of je de sluiting van de cup makkelijk met een hand open en dicht kunt maken. Wel zo handig als je straks een baby op je arm hebt liggen, terwijl je met de hand van je andere arm je bh moet losmaken.
  6. Sommige voedingsbh’s hebben een knoopje in het midden dat je naar links of rechts kunt schuiven. Zo kun je bijhouden welke borst bij de volgende voeding als eerste aan de beurt is – of met welke borst je voor het laatst gevoed hebt.
  7. Koop een voedingsbh in een winkel waar ze er verstand van hebben en je dus goed kunnen adviseren over de juiste maat en pasvorm.
  8. Koop meteen meerdere voedingsbh’s. Zo kun je ze afwisselen als er een in de was zit of plotseling kletsnat is geworden omdat je bent vergeten om een zoogkompres te gebruiken.
  9. Investeer in een goede stevige bh, in plaats van een goedkope bh, want deze bieden toch veel minder steun, of niet de optimale steun, waar het wel nodig behoort te zijn.

 

Wij helpen u graag met het vinden van uw juiste voedingsbh.

Tot ziens in onze winkel, of tot onze volgende blog!