De Perfecte Zwangerschapsbh!

DE PERFECTE ZWANGERSCHAPSBH!

Als je tijdens je zwangerschap last hebt van rugpijn, pijn in je schouders of pijnlijke borsten is de zwangerschapsbh de oplossing.

Doordat je borsten in de zwangerschap in rap tempo groter en zwaarder worden, kun je last krijgen van rugpijn, pijn in je schouders en pijnlijke borsten. Je kunt een zwangerschapsbh kopen om deze klachten te verminderen of voorkomen.

Wat is een zwangerschapsbh?

In het beginstadium van je zwangerschap kunnen je borsten wel een hele cup groter worden en ze zullen naar alle waarschijnlijkheid ook blijven doorgroeien. Je kunt ervoor kiezen om steeds een nieuwe maat bh aan te schaffen of je kunt een zwangerschapsbh kopen.

In tegenstelling tot een gewone bh heeft een zwangerschapsbh niet altijd een beugel. Dat zit namelijk niet altijd prettig als je borsten groeien. Ook is een zwangerschapsbh gemaakt van een rekbare stof, zodat de bh met je mee kan groeien en niet gaat knellen.

 

Waarom aanschaffen?

Een zwangerschapsbh is geen onmisbaar item in je collectie zwangerschapskleding, maar zeker wel handig.

Zwangerschapshormonen zorgen ervoor dat in de eerste maanden van de zwangerschap  de klieren in de borst al beginnen te groeien en rijpen zodat er na de bevalling voldoende melk geproduceerd kan worden voor de baby. Naast deze groei wordt er ook nog eens weefselvocht opgeslagen wat tot 500 gram aan het einde van de zwangerschap kan toenemen. Je kunt je voorstellen dat door deze groei van je weefsel en klieren je oude bh’s niet meer zo lekker zullen zitten na een aantal weken (of maanden) zwanger zijn. Het is daarom erg belangrijk om (regelmatig) een goede bh op te laten meten. Besteed je te weinig aandacht aan de verandering van je borsten dan kan het zijn dat je striae krijgt (doordat je eigen bh te weinig ondersteuning biedt) of dat je last krijgt van je rug en schouders (dit komt vooral voor bij vrouwen die al grote borsten hebben). Omdat je ribbenkast ook nog eens breder wordt door je groeiende buik is het echt belangrijk om een bh te hebben die fijn zit en genoeg ondersteuning biedt

Redenen om een zwangerschapsbh aan te schaffen:

  • .Een goede stelregel is; Te strak, geen gemak. Zit je bh dus te strak of te krap (in omvang, cups, beugels of bandjes) dan is het tijd om een nieuwe bh aan te schaffen. Omdat elke zwangerschap en elk lichaam anders is, kan het voorkomen dat je meerdere malen in je zwangerschap op pad moet gaan voor een nieuwe, beter passende bh. Bezuinig niet op goede bh’s want ze geven je een hoop comfort tijdens en na je zwangerschap, je voorkomt zo striae en beknelde borstklieren die kunnen gaan ontsteken
  • Je borsten blijven je gehele zwangerschap groeien. Het is handig in plaats van een gewone bh een zwangerschapsbh te dragen, omdat je dan niet steeds opnieuw een andere maat hoeft te kopen. Een zwangerschapsbh wordt daarom ook wel meegroeibh genoemd. De meeste zwangerschapsbh’s kunnen een halve tot een hele cup meerekken.
  • Een zwangerschapsbh kan er, door de extra ondersteuning, voor zorgen dat je borsten ook na je zwangerschap mooi blijven.

Wanneer een zwangerschapsbh kopen?

Op een gegeven moment zal je je normale bh niet meer passen. Zodra je normale bh niet meer fijn zit, is het een goed idee om een zwangerschapsbh aan te schaffen. Het is in ieder geval verstandig om vanaf de 4e zwangerschapsmaand een zwangerschapsbh te dragen. Dan zijn je borsten flink gegroeid en hebben ze extra ondersteuning nodig.

 

Hoe kies je de juiste zwangerschapsbh?

Het is lastig om een goede maat bh te kiezen. Het schijnt dat 80% van de vrouwen een verkeerde maat bh draagt. Dat geldt voor normale bh’s, maar ook zeker voor zwangerschapsbh’s.

Zwangerschapsbh’s en voedingsbh’s hebben een groot verschil en dat is dat je bij een voedingsbh de cup kan openen om je borst te ontbloten. Voedingbh’s zijn dus ook een prima optie om al tijdens je zwangerschap  te dragen wanneer je weet dat je borstvoeding wilt gaan geven na de bevalling. Kies je ervoor om al een voedingsbh tijdens je zwangerschap te dragen, houd dan rekening met het groeien van je borsten na de bevalling door stuwing. Zorg dus dat je een voedingsbh koopt waar je nog in kunt groeien.

Gebruik deze tips bij het aanschaffen van een zwangerschapsbh:

  • Pas meerdere bh’s. Wij kunnen je helpen de juiste maat te kiezen
  • Sluit de bh op de middelste sluiting. Zo weet je zeker dat hij met je mee kan groeien
  • Brede bandjes bieden meer ondersteuning
  • Een brede sluiting met meerdere haakjes op een rij zorgt voor meer ondersteuning
  • Mocht je om bijvoorbeeld financiële redenen niet de mogelijkheid hebben om meerdere bh’s tijdens je zwangerschap te kopen dan kan een bhverlengstukje ook een optie zijn. Dit stukje zet je aan de haakjes vast van je bh en zo kan je bh langer mee groeien (deze zijn voor een paar euro ook bij ons te verkrijgen).
  • Het is aan te raden om je bh’s te kopen met behulp van een verkoopster die weet waar ze het over heeft. Ze heeft meer ervaring dan jij op dit gebied en zal er voor zorgen dat je met de juiste bh uit de winkel vertrekt.

 

Heel veel succes met deze berg aan bruikbare tips om zo de perfecte zwangerschapsbh aan te schaffen! Uiteraard helpen wij u daar graag mee in onze winkel!

Tot de volgende blog!