Een kijkje in een week van de stagiair

Ik ben Luka Braspenning, ik ben 15 jaar oud. Ik zit op het Zwin College ik ben 4e jaars, met het keuzevak economie en ondernemen. Na de zomervakantie zal ik starten met een vervolgopleiding.

Ik ging stage lopen bij de winkel ‘La Piccola Perla’ omdat het me heel leuk leek om het leven van een ondernemer te zien.

Wat heb ik gedaan?

  • Dag 1: Ik werd om 9:00 thuis opgehaald door Angeline Beeke (tevens mijn tante) om op inkopen te gaan in Goes. We kwamen binnen in een grote kelder van Hotel van der Valk en daar stonden allemaal verschillende leveranciers met hun eigen producten. Eerst ging ik een beetje kijken wat de bedoeling was, daarna heb ik meegeholpen met uitkiezen van allerlei soorten artikelen. De dag was heel erg leuk.

 

Dag 2: Om 10:00 ging de winkel open. Die dag hebben we vooral aan de etalages gewerkt, ik heb van alles gedaan, zoals de oude etalages uit elkaar halen en de kleren van de poppen uitgedaan. Daarna hebben Angeline en ik op de laptop gekeken om wat inspiratie te krijgen voor wat we kunnen doen. Daarna zijn we het gaan uitvoeren en is het eindresultaat heel erg mooi geworden. We hebben de foto’s op Facebook en Instagram gezet en het waren allemaal positieve reacties. En hebben we de statistieken bekeken.

Dag 3: Om 10:00 was ik weer in de winkel. Eerst heb ik geholpen met de puzzel actie, hiervoor hebben we eerst een woord bedacht en hebben we daarna de letters uitgewerkt op de computer en hebben we invulschema’s gemaakt en daarna heb ik de letters in de winkel opgehangen. Er waren ook een paar kinderen die het uitgetest hebben en ze vonden het niet makkelijk maar super leuk om te doen! Gauw ben ik ook nog eventjes om iets lekkers geweest als dankjewel voor de puzzeltocht. Daarna kwamen er in het begin van de middag een paar kinderen die mee gingen doen met de fotoshoot, het verliep goed en het was leuk om te doen/zien. Ik heb ’s middags ook nog mensen geholpen aan de kassa met afrekenen en terug betalen.

Dag 4: Ik zorgde weer dat ik om 10:00 de winkel in was. Daarna hebben we gekeken naar de foto’s van de fotoshoot van de dag ervoor. Die foto’s hebben we bewerkt in een programma. En daarna verwerkt voor de nieuwsbrief. We hebben ook de advertentie van SnoozeBaby wat net binnengekomen was in de winkel op Facebook en Instagram gezet en daarna de statistieken bekeken. Ik heb ook geholpen met de nieuwsbrief te maken. Ik heb ook de jaaromzetten van alle weken in Excel gezet. Het was veel werk maar het was wel leuk om het eindresultaat overzichtelijk in een schema te zien. Ik ben ook nog bezig geweest met mijn stage opdrachten voor school.

Dag 5: Op dag 5 was mijn laatste dag. En ben ik met de blog bezig geweest om te schrijven voor jullie. En heb ik mijn stageboekje verder klaargemaakt voor school met opdrachten. Daarna heb ik nog geoefend met klanten helpen, maar voornamelijk ook het leren kassa te draaien en geld terug geven.

Mijn stage was heel erg leuk en leerzaam. Ik wil Angeline Beeke ook heel erg bedanken voor de hulp en mij te begeleiden.