Stage lopen bij La Piccola Perla

hoihoi allemaal, ik ben Naomi Alblas, zit in het 3e leerjaar van het Zwin college in Oostburg mijn hoofdvak is Zorg En Welzijn. Waarom ik gekozen heb voor deze stage is omdat ik geen idee heb wat ik later wil gaan doen en me erg leuk lijkt om eens in een winkel te kijken hoe het daar verloopt.

Dag 1: hebben we heel veel opruiming opgevouwen voor de voorbereiding van de nieuwe collectie die de winkel in moest. En we hadden een nabestelling geplaatst via de website.

Dag 2: we hebben de laatste opruiming weggevouwen en opgeruimd, ’s middags kwam de bezorger  met de nieuwe collectie. Daarmee moet je eerst de pakbon en je orderformulier controleren en daarna kan het feessie beginnen, en wat geweldig is dat om te toen zeg! Het leek voor mij net dat ik allemaal cadeaus kreeg ik vond dat heel erg gaaf om te doen.

Dag 4: Hebben we nog van de nieuwe collectie geopend, en er kwamen kleine kindjes passen voor de modeshow. En hoe leuk is het om te zien dat meisjes maar ook jongens zo ongelooflijk blij zijn om kleertjes te passen, ze genieten en stralen vooral.

Dag 5: Angeline haalde me vroeger op omdat we nog even naar Maldegem gingen voor inkopen te doen voor een bedankje voor de kids. En daarna weer snel naar de winkel want die moet natuurlijk weer open om 10:00. 1 dag voor de modeshow, er kwamen vrijdag nog een paar zwangere moeders kijken voor wat ze gingen aan doen bij de modeshow want niet alleen kinderen doen mee maar ook vrouwen die zwanger zijn.

Dag 6: Ik ben eerst nog even naar Good en Tasty geweest voor een bedankje  van de zwangere dames  dat zij wilden meelopen in de modeshow. Ik denk zelf dat ik dit een van de leukste dagen is die ik hier heb mogen mee draaien. De modeshow!!

Eerst kwam iedereen bij elkaar en gingen ze zich allemaal omkleden met een beetje hulp van ons, lukte het wel. Er was een leuke dj met muziek een rode loper en niet te vergeten kleine jongens en meisjes en de zwangere dames!! Na de modeshow was het erg druk in de winkel.

Dag 7: Eerst hebben we gekeken wat we in de etalages wilden doen, maar dat is toch niet heel erg makkelijk toen zijn we er uit gekomen het is natuurlijk bijna koningsdag, dus het werd iets met koningsdag dus lekker veel kleur achter de ramen!! daarna de etalages veranderen, en daar steek je toch nog best wel veel tijd in. En voor de laatste voorbereiding van de etalages nog even naar de Gamma gegaan voor een spuitbus voor de lijsten. En nog cadeaus ingepakt voor de klant.

Dag 8: De laatste dag voor mij, de fotolijsten ingespoten met verf, etalage afgemaakt. Deze blog geschreven, tekst en uitleg over de nieuwsbrief. Mensen geholpen met afrekenen.

Wat ik geleerd heb voor mijzelf:

Ik ben voor mezelf te weten gekomen wat ik echt wil een stukje verder voor mijzelf naar mijn  vervolgopleiding ik vind in een baby winkel staan echt geweldig, niet alleen de kindjes zijn leuk maar ook wat er allemaal bij hoort, het bestellen van kleding, het organiseren van een modeshow, de etalages veranderen iets nieuws, iets vrolijks. De kleine kindjes zien stralen en zien genieten is heel belangrijk voor me iemand die lekker in zijn of haar vel zit en met een leuk kledingstuk van La Piccola Perla maakt het gewoon helemaal af.  Mijn stage zit er jammer genoeg al bijna op, maar ik vond het super leuk om het hier te doen. Ik kom zeker nog eens terug.

 

Dikke Kus Naomi