Waarom een zwangerschapsshirt of jurk?

Wat is een zwangerschapsshirt of jurk nu eigenlijk precies? Dat zijn shirts en jurken die langer zijn dan een gewoon shirt of jurk, en zo gemaakt dat ze met je zwangere buik meegroeien.

VANAF WANNEER EEN ZWANGERSCHAPSSHIRT OF JURK

Een zwangerschapsjurk of shirt schaf je aan op het moment dat je eigen shirtjes strak gaan zitten of te kort worden, bij de ene kan dat met 12 weken zijn, terwijl een ander deze pas gaat dragen vanaf ongeveer 20 weken

.

Er zit in deze shirtjes voldoende elasticiteit in dat je deze tot het einde van je zwangerschap kunt dragen.

Vaak zijn de shirts en jurkjes aan de voorkant iets langer, dat zodra je buik gaat groeien je shirt of jurkje mooi op een nette lengte valt en alles toch bedekt blijft.

Ook zijn deze jurken en shirtjes fijn te dragen als je niet zwanger bent, zelf draag ik ook heel veel zwangerschapskleding, omdat ik er een hekel aan heb, dat als je bukt je halve rug bloot is, sinds ik deze shirts draag heb ik dat probleem niet meer. En het mooie is tegenwoordig, dat het ook niet meer opvalt dat het zwangerschapsshirtjes zijn. Voorheen en soms nog een enkele keer zag je opgeplooide rimpels in de zijnaad, maar dat is tegenwoordig bijna niet meer. Ook colbert jasjes zitten veel fijner, omdat als je brede schouders hebt veel comfortabeler zitten.

 

CREATIEF KNUTSELEN MET JE EIGEN KLEDING

Wat ik met enige regelmaat zie is dat mensen hun eigen shirts gaan verknippen tot andere creaties of naaien bepaalde dingen aan elkaar, maar ook regelmatig kopen ze een kledingmaat groter.

Het nadeel van een kledingmaat groter, is dat het slonzig gaat staan, omdat het te ruim op de schouders staat, en het shirt word met een maat groter meestal breder, maar niet langer, dus het euvel blijft van te korte shirts. Ook zal je die te grote shirts na de bevalling ook niet meer aantrekken omdat ze dan veel te groot zijn, daarmee is mijn advies koop enkele mooie zwangerschapsshirts zodat je er tijdens je zwangerschap ook netjes en goed verzorgt bijloopt, want uiteindelijk ben je net zo duur uit, dan een maatje groter kopen. Of je shirts verknippen draag je daarna ook niet meer, en verplaats je je probleem, want dan moet je na je zwangerschap een gehele nieuwe garderobe aanschaffen. En eerlijk gezegd, als je zo de foto’s bekijkt vergeleken met de bovenste foto’s vind ik het er ook niet charmant uitzien.

 

Wat we ook met enige regelmaat zien is dat er jurkjes worden gedragen, maar wat helemaal niet flatteert! En waarom? Omdat de huidige slips en/of panty’s er onder gedragen worden. Dat is jammer, want dan krijg je het effect zoals op het plaatje hiernaast. Trek je hieronder een mooie hoge zwangerschaps onderbroek en/of panty/ legging hierbij aan, en zie je ook al die vervelende hobbeltjes niet, waardoor de jurk direct een stuk mooier staat.

 

 

Wist je dat bepaalde jurkjes en shirts ook een borstvoedingsfunctie hebben? Zo kun je je shirts/ jurkjes tijdens de zwangerschap dragen, maar ook daarna. Want als je je shirt bij het borstvoedingsgedeelte open ritst of naar boven doet, kun je heel discreet borstvoeding geven zonder dat dit zichtbaar is voor een ander.

Wilt u advies? Of vind je het moeilijk om bepaalde keuzes te maken? Wij helpen u graag!

Ook kunt u bij ons personal shoppen, ook als niemand het nog mag weten dat je zwanger bent is dit fijn, want dan spreken we ’s avonds af, en kunnen wij u optimaal helpen.

Wij hopen dat we u weer veel inspiratie hebben gegeven. Tot onze volgende blog!

 

Lieve groet,

Angeline

La Piccola Perla