Wanneer een zwangerschapsbroek aanschaffen?

Een zwangerschapsbroek of rok, wat is dat nu precies? Dit zijn broeken of rokken, die speciaal gemaakt zijn, zodat je tijdens de zwangerschap comfortabele kleding kunt dragen. De broek of rok is aan de voorkant lager waardoor de buik de ruimte heeft om te groeien. Aan de broek vast zit er een tricotstof die tot over de buik valt, zodat je niet het gevoel krijgt dat je broek naar beneden zal zakken. Ook heeft een zwangerschapsbroek of rok ook vaak knoopgat elastiek in de tailleband zitten, waardoor je aan het begin van de zwangerschap het strak kunt trekken en gedurende de zwangerschap het steeds wat losser kunt maken. Zo zit de broek of rok altijd comfortabel!

VANAF WANNEER KUN JE DIE AANSCHAFFEN

Want na enkele weken begint de knoop te spannen op je buik of kun je het niet meer verdragen. Je kindje begint laag in de buik te groeien, daarmee zal een zwangerschapsbroek het eerste zijn wat je aanschaft. Bij de een kan het bij 6-8 weken al zijn, de andere misschien 15 weken, dat is maar net hoe vlug je er last van hebt. Vaak zie je mensen met een zittend beroep dat ze er vlugger last van hebben, of ’s avonds als de buik wat is opgezet.

Vaak hoor ik: ” Ik ga nog geen broek aanschaffen hoor, dat vind ik te duur, voor de tijd dat je het maar aan hebt…” Maar hoe eerder je een zwangerschapsbroek draagt hoe meer plezier je er van hebt. Uiteindelijk gaan ze er dan toch aan en hoor ik zeggen..: “Had ik het toch maar eerder gedaan, want dit zit toch stukken lekkerder”. En ook het feit als je al eerder een zwangerschapsbroek draagt heb je er ook veel meer draagplezier van, anders is het inderdaad maar een hele korte periode en het geeft ook een hele berg frustraties minder. Nu gebeurd het vaak wel dat je na de zwangerschap niet direct je eigen figuur terug hebt, of zoals ik na 10 jaar nog steeds niet (haha) dan draag je zulke broeken nog veel langer.

 

CREATIEF JE KLEDING VERKNIPPEN NAAR ZWANGERSCHAPSKLEDING

Ook zie je soms dat mensen zelf creatief gaan worden met hun eigen kleding. Ze verknippen hun eigen broeken/ rokken door de zijnaad in te knippen en er een stuk elastiek tussen te zetten, maar vergeten zo wel dat de knoop van de broek nog altijd op de verkeerde plek blijft zitten, dus op het drukpunt van je buik, en ook dat als je de zijnaden in knipt dat de broek veel sneller zal doorscheuren op de naad, of hij gaat gigantisch afzakken.

En met het gevolg dat je na de zwangerschap toch alsnog nieuwe broeken moet kopen, vraag ik mezelf soms af waar je dan beter mee bent, een heerlijk zittende zwangerschapsbroek zonder ellende, dan een verknipte broek met ellende. En als ik heel eerlijk ben, en zo naar de foto’s terug kijk, vind ik het er verre van charmant uitzien. Wat ik ook met enige regelmaat zie is elastieken rond de knopen van hun eigen broek, met het gevolg dat als je je armen naar boven doet, dat iedereen het kunstwerk ziet wat je daar hebt gefabriceerd, en dat je voor de helft in je ondergoed staat, omdat je rits ook niet meer dicht kan.

Na je zwangerschap moet je nadat alles kapot en verknipt is alsnog een andere broek of rok aanschaffen, want deze trek je ook niet meer aan, kortom ben je dan net zo duur uit! Zwangerschapskleding hoeft niet duur te zijn, als je maar een goede basis neerlegt, heb je daar een hele zwangerschap plezier van. Als je gemiddeld 2 of 3 broeken hebt kom je al een heel eind, ook in de was kom je daar dan mee toe!

Dat zelfde geld ook voor een zwangerschapslegging voor onder een jurk, als je je gewone legging blijft dragen, zie je na verloop van tijd een strakke band met hobbeltjes door je jurk heen komen of de tailleband rolt op tot onder de buik, waardoor deze gaat afzakken. Een zwangerschapslegging zit dan veel comfortabeler omdat deze over de buik valt en ziet het er ook veel netter uit onder een jurk!

Een goede basis voor zwangerschapskleding is afhankelijk van wat je in het dagelijkse leven ook veel draagt, want ook zwangerschapskleding is echt heel modieus. Voor degene die graag jurken draagt is ongeveer 4 a 5 jurken fijn, zo kom je in je was ook altijd toe. Draag je graag broeken zijn 3 broeken fijn, met ongeveer 4 a 5 truien/ shirts. Vind je het leuk om af te wisselen is de tip gemiddeld ongeveer 2 broeken en 3 bovenstuks en 2 jurken een goede combi om je zwangerschap door te komen.

 

WIST U DAT???

  • Zwangerschapsbroeken lager zitten aan de voorkant, waardoor het drukpunt op de buik weg valt
  • Er knoopgat elastiek vaak in de tailleband zit, zodat je gedurende de zwangerschap de broek losser en strakker kunt maken
  • Er een tricot band bovenaan de broek zit voor optimaal draagcomfort en dat je broek niet naar beneden zakt
  • De meeste broeken standaard lengte 34 hebben, omdat het gemakkelijker is een stuk van de broek te halen, dan er aan te plakken
  • Deze broeken ook ideaal zijn als je een buikoperatie hebt gehad, of stoma, maar ook voor rolstoelgebruikers die langdurig zitten

 

We hopen dat wij je weer een berg tips en weetjes hebben kunnen geven, mocht je vragen hebben of vind je het lastig om iets samen te stellen of een goede basis neer te leggen, wij helpen je graag! Want er is zoveel mogelijk. Vind u het fijn dat wij u volledig in alle rust kunnen helpen, mag je ook altijd een afspraak maken voor eventueel ’s avonds, zodat wij u een goed advies kunnen geven en ook kunt combineren met wat je al hebt!

Tot ziens in onze winkel of veel leesplezier bij ons volgende blog!

Lieve groet,

Angeline

La Piccola Perla